29 Ağustos 2010 Pazar

Yazının Sınırlarını, Sırlarını Keşfetmeye Hazır mısınız?

Uzun yıllardır okuyorsunuz, hatta yazıyorsunuz. Ancak, yoğun bir duyguyla kaleminizi oynattığınızda ya da klavyenizin tuşlarına bastığınızda duruyorsunuz.
Yine durdunuz. Bekliyorsunuz!
En baştaki hevesinizi kaybettiniz çünkü. Ama yazdıklarınızın daha iyi olabileceğini ve böyle olduğunda herkesin sesini duyacağınızdan eminsiniz. Ne yazık ki, nasıl ilerleyeceğiniz konusunda bir düşünce geliştiremiyorsunuz.
Vazgeçmeyin!
Hevesiniz, yazdıklarınız ve tasarılarınız tabi ki oldukça değerliler. Yazmaya devam edin.
Yazı Atölyesi, size bir günde yazı yeteneğinizi geliştirme konusunda oldukça kullanışlı ve etkili bir yol haritası sunuyor, hem de gelecekte hep yanınızda bulunacak doğru ve keyifli bir okuma serüveni ile birlikte.
Yoğun Bir Programla Yazmanın İlk Adımları:
1. Ders
• İnsanın yazma eylemiyle, anlatı ve kurmacayla ilişkisi
• Kurmacanın temel öğeleri, gerçeklik soruşturması ve düş gücü
2. Ders
• Yazıda kurgu, betimleme, benzetme olay örgüsü, çok anlamlılık, eksiltme ve atmosfer-karakter oluşturma
• Dili doğru kullanarak anlatıda ifade doğruluğu, yalınlık, teknik ve üslup arayışı
3. Ders
• Edebiyatın çağdaş tür, teknik ve kısaca kuram ve kavramları
• Çağdaş akımlar doğrultusunda yazma teknikleri ve öncü örnekleri
4. Ders
• Okuduklarınıza ve yazdıklarınıza eleştirel bir bakış açısı sağlayacak özelliklerin ve bu konudaki temel yapıtların kısa değerlendirmesi
• Roman ve öyküde yeni yaklaşımlar ve onların diğer sanatlarla olan ilişkileri
5. Ders
• Dünya ve ülkemiz edebiyatının seçkin ve doğru isimleriyle tanışma (Her katılımcıya dünyanın ve ülkemiz edebiyatçılarının, kısa açıklamalarıyla ve gruplamalarıyla bir listesi sunulacak)


# Ayrıca, katılımcıların, yapılan çalışma doğrultusunda hazırladıkları metinler eğitmenlerimiz tarafından değerlendirilecek. Yine katılımcıların izinleriyle belirli uzunluktaki metinler web sitemizde yayımlanacak.
# Her katılıcıya kitap da hediye edilecek.

Eğitmen: Sedat Demir
‘Bir yapıt üretmek için yeterli zamana sahip olacak kadar genç, iyi yapıtın ne olduğunu bilecek kadar yaşlı’ denilen bir ömür sürüyor. Uzun yıllar çok farklı işlerde çalıştı. Ulusal gazetelerde ve dergilerde ilk yazılarını ’97 yılında yazmaya başladı. Çeşitli kurumlar ve kuruluşlar için metin yazarlığı, proje direktörlüğü ve editörlüğü yaptı. İngilizceden çevirdiği edebi metinlerin yanı sıra bu alanın dışında da çevirilerini yaptığı kitaplar basıldı. Senaryo çalışmalarında yer aldı. Hem serbest biçimde dışarıdan, hem de kurumlar içinde reklam ve metin yazarlığı mesleğiyle uğraştı. Yine birçok yayınevi bünyesinde, editörlük ve halkla ilişkiler-tanıtım bölümlerinde çalıştı ve dergi editörlüğü görevinde bulundu. Herkesin ulaşabileceği dergilerde söyleşiler yaptı ve öyküleri yayımlandı. Geçtiğimiz yıl Umberto Eco ve onun düşün dünyasını incelediği teziyle Yüksek Lisansını tamamladı ve şu an doktora derecesinde eğitimini sürdürüyor. 2010 yılının güz dönemiyle birlikte, belirlenen bir yazı atölyesinde eğitmenlik ve yönetmenlik unvanıyla birikimlerini aktaracak

İletişim bilgileri:
sedatdemir156@gmail.com
0532 463 21 25