27 Ağustos 2011 Cumartesi

'Varidik Yoğidik'

Şiir ve reklam dünyasının yaratıcı yönetmenlerinden Seyhan Erözçelik yaşamını yitirdi
'Varidik Yoğidik'

Şiir ve reklam dünyasının önde gelen yaratıcı yönetmenlerinden Seyhan Erözçelik,dün yaşamını yitirdi.Bir süredir siroz hastalığı tedavisi görmekte olan Erözçelik 49 yaşındaydı.

.............
1962 yılında Bartın'da doğan Seyhan Erözçelik'in ilk şiiri "Düştanbul" Yazko Edebiyat dergisinde yayımlanmıştı.Kendi dünyasına yakın bulduğu Kavafis ve Mandelstam gibi şairlerden çeviriler de yapan Erözçelik 1990'da "Hayal Kumpanyası" adlı yapıtıyla Yunus Nadi Şiir Ödülü mansiyonuna değer görülmüştü.

2004'te "Kitaplar-Toplu Şiirler 1980-2003"
ile Necatigil Şiir Ödülü!ne değer görüldüğünde,edebiyat eleştirmeni Doğan Hızlan,"Erözçelik,1980 sonrası yazan genç kuşaktan.Türk şiir geleneğini özümseyip,hesaplaşmasını yapıp,yararlanabileceği kaynakları özgün potasında eritmeyi,yeniden dökmeyi başarmış biri...Dikkatle okuduğunuzda onun şiir dünyasının,hayal gücümüzü,tasavvur çizelgesini zenginleştirdiğini fark edeceksiniz" diye yazmıştı.

"Yeis ve Tabanca","Hayal Kumpanyası","Kır Ağı","Gül ve Telve","Şehir'de Sansar Var!","Yeis",Yağmur Taşı","Varidik Yoğidik","Pentimento" adlı şiir kitapları yayımlanan Erözçelik,ülkemizin
önde gelen pek çok reklam şirketinde yazar ve yaratıcı yönetmen olarak çalışmış,
son olarak Bahadır Bayrıl'la birlikte Brandista reklam şirketini kurmuştu.

ALINTI:25 Ağustos,Cumhuriyet